Viena de neuitat: cele mai fascinante atractii turistice

Turism

Viena este un oras cu o bogata istorie si un numar impresionant de atractii turistice care isi asteapta vizitatorii cu bratele deschise. Daca esti in cautarea unei experiente de neuitat in capitala Austriei, iata cateva dintre cele mai fascinante locuri pe care nu ar trebui sa le ratezi:

Palatul Schönbrunn: Aceasta resedinta imperiala este una dintre cele mai mari si mai frumoase din Europa. Cu gradinile sale luxuriante, faimoasa “Gloriette” si interioarele sale fastuoase, Palatul Schönbrunn ofera o incursiune captivanta in istoria monarhiei austriece.

Catedrala Sfantul Stefan: Cu o arhitectura gotica impresionanta si o istorie care se intinde pe mai mult de sase secole, Catedrala Saint Stephen este un simbol al orasului Viena. Vizitatorii pot urca in turnul sau sudic pentru a admira panorama impresionanta a orasului.

Opera de Stat din Viena: Cunoscuta in intreaga lume pentru spectacolele sale de opera si balet de inalta calitate, Opera de Stat din Viena este o comoara culturala. Chiar daca nu participi la un spectacol, merita sa faci o vizita pentru a admira arhitectura sa impresionanta.

Muzeul de Arta Istorica: Aflat intr-o cladire magnifica in stil renascentist, acest muzeu gazduieste o impresionanta colectie de opere de arta si artefacte istorice, inclusiv faimoasa statuie a lui Venus din Willendorf si bijuterii ale coroanei imperiale.

Palatul Belvedere: Cu gradinile sale frumoase si cu expozitiile sale de arta impresionante, Palatul Belvedere este o alta bijuterie arhitectonica din Viena. Aici poti admira celebrele picturi ale lui Gustav Klimt, inclusiv faimoasa lucrare “Sarutul”.

Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele atractii turistice fascinante pe care le poti descoperi in Viena. Indiferent daca esti pasionat de istorie, arta sau muzica, capitala Austriei te va incanta cu bogatia sa culturala si diversitatea sa.

Doresti sa calatoresti pe ruta Romania Austria? Exploreaza diversele optiuni de transport – calatorie cu avionul, cu masnina personala, trenul sau chiar si autocarul – si alege cea mai buna varianta pentru tine. Detalii pe: plecari Romania Austria.

Distribuie Articolul