Exercitii simple pentru a te mentine in forma acasa

Sport
Young woman Exercising At Laptop Having Online Training At Home

Intr-o perioada in care multe persoane lucreaza de acasa si nu au acces la sala de sport sau la echipament specializat, este important sa gasim solutii pentru a ne mentine in forma. Din fericire, exista o multime de exercitii simple pe care le putem face acasa, fara a avea nevoie de echipament costisitor sau de o sala de sport. In continuare, vom prezenta cateva miscari esentiale care te vor ajuta sa te tonifiezi si sa iti mentii silueta chiar si in confortul casei tale.

5 miscari esentiale pentru a te tonifia fara echipament

  1. Flotari: Flotarile sunt un exercitiu clasic si eficient pentru a tonifia muschii pieptului, bratelor si spatelui. Poti incepe cu flotari pe genunchi si, pe masura ce devii mai puternic, poti trece la flotari normale. Incercati sa faceti 3 seturi de 10-15 repetari.
  2. Genuflexiuni: Genuflexiunile sunt excelente pentru a lucra muschii coapselor si feselor. Pentru a le face corect, sta drept, cu picioarele departate la nivelul umerilor si bratele intinse inainte. Apoi, indoiti genunchii si coborati cat de jos puteti, mentinand spatele drept. Incercati sa faceti 3 seturi de 10-15 repetari.
  3. Abdomene: Abdomenele sunt ideale pentru a lucra muschii abdominali. Puteti alege dintre mai multe variante, cum ar fi abdomenele clasice, abdomenele laterale sau abdomenele bicicleta. Incercati sa faceti 3 seturi de 15-20 repetari.
  4. Plank: Plank-ul este un exercitiu excelent pentru a lucra muschii abdominali, dar si cei ai spatelui si ai feselor. Pentru a face plank-ul, stati in pozitie de flotare, sprijinindu-va pe antebrate si varfurile picioarelor. Incercati sa mentineti pozitia timp de 30 de secunde pana la 1 minut, de 3 ori.
  5. Sarituri cu coarda: Sariturile cu coarda sunt un exercitiu cardio excelent, care iti va accelera ritmul cardiac si iti va lucra muschii picioarelor si ai bratelor. Daca nu ai o coarda de sarit, poti face sarituri fara coarda. Incercati sa faceti 3 seturi de 30 de secunde.

Cum sa ramai in forma acasa: 5 exercitii eficiente

  1. Burpees: Burpees-ul este un exercitiu complex, care lucreaza intregul corp. Incepeti in pozitie de picioare, apoi aplecati-va, puneti mainile pe podea, faceti un salt in pozitie de flotare, faceti o flotare, apoi sariti inapoi in pozitia de picioare. Incercati sa faceti 3 seturi de 10 repetari.
  2. Fandari: Fandarile sunt excelente pentru a lucra muschii picioarelor si ai feselor. Incepeti in pozitie dreapta, cu un pas inainte, apoi coborati cat de jos puteti, mentinand spatele drept. Apoi, reveniti la pozitia initiala si schimbati piciorul. Incercati sa faceti 3 seturi de 10-15 repetari pentru fiecare picior.
  3. Skandenberg push-ups: Skandenberg push-ups sunt o varianta mai dificila a flotarilor clasice. Incepeti in pozitie de flotare, apoi coborati cat de jos puteti, mentinand bratele cat mai aproape de corp. Apoi, impingeti-va inapoi si reveniti la pozitia initiala. Incercati sa faceti 3 seturi de 10-15 repetari.
  4. Mountain climbers: Mountain climbers sunt un exercitiu cardio excelent, care lucreaza muschii picioarelor, ai bratelor si ai abdomenului. Incepeti in pozitie de flotare, apoi aduceti un genunchi spre piept, apoi schimbati piciorul. Incercati sa faceti 3 seturi de 30 de secunde.
  5. Tractiuni: Tractiunile sunt un exercitiu excelent pentru a lucra muschii spatelui, ai bratelor si ai umerilor. Daca nu aveti o bara de tractiuni, puteti folosi o usa sau un cadru stabil. Incercati sa faceti 3 seturi de 5-10 repetari.

Acestea sunt doar cateva exemple de exercitii simple pe care le puteti face acasa pentru a va mentine in forma. Nu uitati sa va adaptati antrenamentul in functie de nivelul vostru de fitness si sa va ascultati corpul. Cu putina disciplina si perseverenta, veti reusi sa va pastrati silueta si sa va tonifiati chiar si fara echipament specializat sau o sala de sport.

Distribuie Articolul